Hungarian
English
Kategóriák

Forgalmazott márkák, képviseletek


A világ legjobb hagyományos, elektromos és hidraulikus kötélcsörlői a legkiválóbb rozsdamentes acélból. 
Power Rib szabadalmát annak 20 éves lejárta után más csörlőgyárak is átvették (pld. Harken), akik újként harangozták be terméküket. A Power Ribről a logóra kattintva olvashat a gyári honlapon.
A cég 2012 óta az ausztrál Ronstan része, minden egyéb azonban maradt a régiben.
Ronstan katalógus
 

Német világmárka, kabin-, fedélzeti világítás és navigációs fények széles választéka, vízmentes lámpák és más speciális világítótestek hajózási alkalmazásra. 

Világelső a hagyományos és felfújható mentőmellények gyártójaként. Szabadidőhajózás és professzionális felhasználás.
 

 Kiváló orrvitorla betekerő és reffelő szerkezetek német specialistája. Különösen a könnyű, bőszeles betekerői kedveltek világszerte.
 

Három jellemző terméklcsoport:
Easy fallstopperel, felezős (kétsebességes) sottcsigák, és fedélzeti terelőcsigák
Moonlight fedélzeti és kabinablakok
OS spannerek és terminálok, drótkötélszerelvények

A legjobb hajózási elektronikai gyártók termékeihez alkalmas térképek:B&G, Raymarine, Simrad, Lowrance, Furuno, Humminbird..
A térképek használhatók chartplotterhez, mobil eszközökhöz és PC navigációhoz.
A népszerű Plan2nav software ingyenesen letölthető az App Store vagy Google Play áruházból, de a térképek letöltéséért már fizetni kell. Ez a program igen jól használható tableten vagy PC-n.
A plotterekhez a térképkártyák széles választéka áll rendelkezésre a régi NT-től a legfejlettebb C-Map 4D és C-Map MM3D verziókig. A térképkártyát magunk készítjük el, megvárható (kb. 15-20 perc)

 

1964-től a kötélfogók királya. Egyik első vásárlójuk Sir Francis Chichester volt, aki Gipsy Moth IV, vitorlását tíz CL201 cleattel szerelte fel. Ez (is) segítette őt egykezes földkerülő gyorsasági rekordjának felállításában  1966-67-ben.
Az első
Clamcleat kötélfogók műanyagból készültek. Az alumínium cleatek 1972-ben debütáltak. Ezzel indult el a Clamcleat Racing range program. A legtöbb cleat ma kapható mindkét anyagból. Kínálatuk jelenleg 125 féle modelt tartalmaz. Az innovatív kiegészítők választéka is szépen gyarapszik, melyek közül a Keepers kategória első helyezést nyert el a DAME Design Awards megmérettetésen 2005-ben. 


 

Alapítva 1902-ben(!). Az Epifanes Yacht Coating magas elismertséget vívott ki magának a hajófestékek terén. A kitűnő festékkészítő szakemberek, a legjobb alapanyagok alkalmazása tette naggyá az Epifanes bevonatokat. Az Epifanes a legjobb festékeket és lakkokat gyártja, melyek a fokozott igénybevételnek és környezeti hatásoknak leginkább megfelelnek bármilyen klimatikus viszonyok között.

Magas minőségű összecsukható alumínium ülőbútorok és asztalok hajókra és fedélzetre a görög FORMA MARINE-től.
Bútoraik alkalmasak jelentős terhelés és tengeri környezeti ártalmak elviselésére. Ezek révén lett a márkanév piacvezetővé a yacht-bútor szegmensben. Termékeinkkel a világ minden kikötőjében találkozhat 

 

 Az FSE Robline, mint nemzetközi hajókötél márka, sikerét több évtizedes gyártási tapasztalatának, a cégnél dolgozó számos professzionális vitorlázónak és olimpiákon aranyérmet szerzett versenyzőkkel való folyamatos együttműködésnek köszönheti. A legjobbak a mi köteleinket használják Ausztriától Qatar-on át Braziliáig. 

  • HS termékek verseny- és túravitorlázók számára. Made in Germany, a gyártás Iserlohn-ban történik.
  • Csigák, klemmek, traveller sinek és kocsik, kormányhosszabbítók, rig szerelvények (sekli, spanner, stb.). bimini és sprayhood fittingek, vitorláskesztyű.
    Kitűnő ár-teljesítmény arány. Termékfejlesztés a menő versenyzők bevonásával. Nagyon jó teszteredmények vezető szaklapokban, mint "Yacht" és "Segeln"
  •  

Az Indel Webasto Marine a vezető gépjármű beszállító német Webasto és az olasz hűtőgép specialista Indel sikeres közös vállalata. Ez a két vállalat - egyesítve erőit - képes volt a legmagasabb minőségben előállítani a hajózási használatra alkalmas hűtő- és vízmelegítő berendezéseket.  
Isotherm hajózási hűtők és fagyasztók - beleértve az ajtós szekrényeket és beépített, felülről nyitható hűtőládákat, mobil hűtődobozokat (travel box) és borhűtőket, továbbá az Isotemp vízmelegítő bojlereket.
Jelenleg ők a világ elsőszámú gyártója a hajózási hűtőberendezések terén. 


Hajózási biztonsági felszerelések, mint mentőmellény, mentősziget gyártója és forgalmazója. Jelenleg 10000 féle gyártmánya van, melyeket világszerte 40 országban ad el.
Néhány éve megvásárolták az olasz Lofrans és Nuova Rade cégeket, valamint a francia Max Powert a Plastimotól.
.

50 éves tapasztalattal a Lofrans a legismertebb horgonycsörlő gyártója. Vízszintes és függőleges tengelyű csörlők választéka 20-80 láb hosszú hajókhoz. A Lalizas csoport tagja.

Max Power a vizijármű manőverezési berendezéseinek széles választékát kínálja, az egyszerű alagutas thrustertől a kategória tetején elhelyezkedő lehajtható és süllyeszthető készülékig. Választhatók különféle erősségű motorok, kiegészítők és tartozékok. A Max Power piacvezető a maga területén.
A Lalizas csoport tagja.


Termékeik a legkiválóbb minőségű tengervízálló alumíniumból készülnek.  
A Pfeiffer Marine kínálata: a deckveretek teljes választéka, benne kikötőbikák, lábreling-rendszerek, fedélzeti betöltők, zsanérok, sprayhood és bimini veretek, fedélzeti kapaszkodó tartóveretei, zászlórúd tartók, billenthető körablak, fedélzeti elosztócsigák, fekvő terelőcsigák, Mubir-csigák, nagyvitorla és orrvitorla  traveller rendszerek, yolle csörlők. A rigen: spinnaker-bum és szerelvényei, gennaker-bum, spannervédő, vantni-széljelző.

  • 50 éve a jó irányba! Egy ikonikus név a szabadidő-hajózásban!
    A Plastimo 11.000 terméket gyárt illetve forgalmaz. Saját gyártmányai közül a leghíresebbek a kompaszok, mentőmellénye, mentőtutajok, fedélzeti és kikötési szerelvények, "komfort a fedélzeten" eszközök és berendezések és (Magyarországon) különösen az orrvitorla reffelő és betekerő szerkezetek.

A Profurl első orrvitorla reffelő-betekerő szerkezetével 1980-ban jelent meg.
A cég gyorsan lett éllovasa ennek a területnek az egész világon.

Manapság a Profurl ezt jelenti:
- A manuális reffelő-orrvitorla betekerő szerkezete teljes választéka, nagyvitorla betekerőszerkezet a bumba és a motorizált betekerő rendszerek
- Több mint 5000 szerkezet készül évente és 100.000 készüléket adott el a kezdetektől.

A Wichard csoport része.

 A kabinajtó zárak olasz pecialistája.
Termékeit szinte minden európai hajógyár használja.

            Holland hajó toilet gyártó.
            Manuális és elektromos toiletek, szennyvíztartályok, bilge- és szennyvíz szivattyúk.


 

 Csigák, fedélzeti és rigszerelvények. Latnikocsi rendszerek
 Dinghy szerelvények.
 

            Kormányszerkezetek, kormánykerék.
            Egy- és kétkormányos rendszerek.
            Drótköteles és tolórudas kormánymozgatás.
            Kormánypedesztál szerelvények. (kokpitasztal, motorvezérlés, műszertartó)
            Kormánytengely csapágy.

A svéd cég a világ legelső kompasz gyártója. Ők alkották meg az első folyadékos kompaszt 1936-ban.
Később a termékskála kibővült a tájékozódási futás (orienteering) irányába, melyben kétségkívül világhatalommá váltak. Így - a hajózási kompaszok mellett - ehhez kapcsolódó termékeket állítanak elő (térképkompasz, fejlámpa, távcső, vízmentes tárolók), melyek a hajósoknak is fontos kellékeik.

1931 óta építi fel a STAZO világhírű reputációját a legkitűnőbb kormánykerekek, fedélzeti burkolatok és lopásgátló védelmi rendszerek gyártásával.
STAZO kormánykerékSTAZO büszke arra, hogy a világ elsőszámú gyártójaként emlegetik a kormánykerék gyártásban. Ez köszönhető a legnagyobb gyártmányválasztéknak stílusban és méretben, legyen akár klasszikus vagy modern.
MARINEDECK: Még a 80-as években kezdtük kutatni a teak deck alternatív lehetőségeit. Kezdettől fogva a természetes parafára esett a választás, annak előnyös tulajdonságai miatt. Az anyag kifinomult, csúszásmentes, könnyen tisztítható, hosszú élettartamú és alig igényel karbantartást. Így keletkezett a Marinedeck.

A Whale® egy jól ismert és világszerte elismert márka évtizedek óta magas minőségű termékeiről.
Ma a Whale® termékei a 
hajózásicaravan/motorhomeszürke szennyvíz elvezetés és más ipari piacokon jelennek meg világszerte.
Innovativ ivóvíz, fenékvíz és szennyvíz szivattyúik csaknem minden hajótípusban helyet kaptak. 

A Wichard céget Henri Wichard alapította Thiers-ben 1919-ben. A vállalat világelső az extra minőségű hajóalkatrészek gyártásában, de domináns szereplője különféle ipari szektornak is, mint a repülés, orvosi eszközök, gépkocsi alkatrészek. Ma a Wichard Csoport kibővítette eredeti termékskáláját néhány más francia cég felvásárlásával (ProFurl, Facnor, Sparcraft)

           A hajózás a vízen zajlik, de ki kívánná ehhez a vizes érzést? Az XM ruházatok hatékony védelmet
           biztosítanak a test szárazon és melegen tartására. Az XM ruhái nem csak védik a hajó legénységét, de
           emellett stílusuk van, jó megjelenésük, kényelmesek és a legjobb anyagokból készülnek.
           Az angol XM a francia Plastimo tulajdona.A Yachticon 1982-ben alakult és a hajók és lakókocsik ápolását szolgáló innovatív termékeivel vezető szerepet vívott ki a maga számára.
A Yachticon testvércége, a Navyline GmbH-n keresztül kereskedelmi tevékenységet végez, főleg Osculati termékek forgalmazásával.

A Lande Marine céget 2010-ben hozta létre a holland Zwaardvis és a német Pörtner Seats. Mindkét csapat jó harminc éve már együtt fejleszt és gyárt speciális székeket, széklábakat, asztaltartó oszlopokat a szabadidő- és kereskedelmi hajózás számára. Mindemellett a Zwaardvis a fő ellátója a lakóautó és lakókocsi iparnak.