Termékek Menü
   

J. Cornell: Szenvedélyem a tenger

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
9.900 Ft (9.429 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K059
Jimmy Cornell neve Magyarországon elsősorban az ARC, vagyis az Atlantic Rally for Cruisers atlanti-óceáni vitorlásverseny és több föld körüli túraverseny - mint az America 500 vagy a Hong Kong Challenge - kapcsán ismert.
Elérhetőség: Nincs raktáron, rendelhető
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A világ legnépszerűbb, a túravitorlázók ezreinek álmait valóra váltó vitorlásversenyeinek szellemi atyja erdélyi származású ember, aki ma is jól beszél magyarul. A Ceauşescu-rezsim sötét évtizedei után 1969-ben került Londonba, ahol a BBC újságírója lett. Itt szeretett bele a tengeri vitorlázásba, a tenger iránti szenvedélye azóta is töretlen.
Három évtized és az Antarktiszt is érintő három föld körüli vitorlásútja során 200 000 mérföldet vitorlázott, miközben professzionális újságíróként tudósította a BBC-t és a Yachting World magazint, és számtalan könyve jelent meg. A hamarosan hatodik kiadásban megjelenő vaskos könyve, a World Cruising Routes több nyelven, eddig összesen 150 000 példányban kelt el szerte a világban, ezzel bestsellerré vált a vitorlázók között. Korunk nemzetközi vitorláséletének kétségkívül ő az egyik legkiemelkedőbb személyisége.
Származási ország Magyarország

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K096
Utolsó 2 db raktáron
6.950 Ft/

A szerző "Szubjektív hajónapló" alcímet adta a könyvnek.

Nagyon sok jó minőségű képpel illusztrált útleírás a két hetes karibi vitorlás kalandozásról, Guadeloupe - Dominica - Martinique térségében. A Sunsail-tól bérelt hajó egy Jeanneau Sun Odyssey 45.2 egytestű, 4 kabinos hajó. A legénység összlétszáma 8 fő.

Ajánljuk minden magyar vitorlázónak, aki oda készül, meg azoknak is, akik csak ábrándoznak erről.

Cikkszám: YK K053
Utolsó 1 db raktáron
6.300 Ft/
Ez a nagyszerű könyv a néhai Sir Peter Blake utolsó utazását kíséri végig.
Cikkszám: YK P005
Nincs raktáron, rendelhető
4.500 Ft/

Történetek, epizódok, anekdoták a magyar tengerészek életéből. Dr Schláth János hosszújáratú tengerészkapitány visszaemlékezéseit írta meg a Tengerész a szívem, tengerész… című könyvében. A könyv ennél azonban sokkal több: tartalmazza a magyar lobogó alatt lajstromozott kereskedelmi hajók listáját és hajós szótárt is.

Fekete-fehér archív felvételekkel.