Termékek Menü

J. Cornell: Szenvedélyem a tenger

Ár:
9.950 Ft (9.476 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K059
Jimmy Cornell neve Magyarországon elsősorban az ARC, vagyis az Atlantic Rally for Cruisers atlanti-óceáni vitorlásverseny és több föld körüli túraverseny - mint az America 500 vagy a Hong Kong Challenge - kapcsán ismert.
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A világ legnépszerűbb, a túravitorlázók ezreinek álmait valóra váltó vitorlásversenyeinek szellemi atyja erdélyi származású ember, aki ma is jól beszél magyarul. A Ceauşescu-rezsim sötét évtizedei után 1969-ben került Londonba, ahol a BBC újságírója lett. Itt szeretett bele a tengeri vitorlázásba, a tenger iránti szenvedélye azóta is töretlen.
Három évtized és az Antarktiszt is érintő három föld körüli vitorlásútja során 200 000 mérföldet vitorlázott, miközben professzionális újságíróként tudósította a BBC-t és a Yachting World magazint, és számtalan könyve jelent meg. A hamarosan hatodik kiadásban megjelenő vaskos könyve, a World Cruising Routes több nyelven, eddig összesen 150 000 példányban kelt el szerte a világban, ezzel bestsellerré vált a vitorlázók között. Korunk nemzetközi vitorláséletének kétségkívül ő az egyik legkiemelkedőbb személyisége.
Származási ország Magyarország

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K076
Kifutott
10.500 Ft/
A Kihívás I. – Salammbô nevû vitorlásom egyetlen kikötéssel teljesített Földkörüli útjának leírásával - gyermekkori álmom megvalósításának története, és csak másodlagosan krónikája emberi, sport- és mesterségbeli megmérettetésemnek. Az elsõvel most egy kötetbe került Kihívás II. – "A Szilas-pataktól a Connecticut-folyóig" – a megvalósított álmot követõ útkeresés, az életút szakmai és emberi számadása. Sok fejezet szól a könyvben a tengerrõl és a hajózásról.
Cikkszám: YK K053
Utolsó 1 db raktáron
6.550 Ft/
Ez a nagyszerű könyv a néhai Sir Peter Blake utolsó utazását kíséri végig.
Cikkszám: YK P005
Nincs raktáron, rendelhető
4.500 Ft/

Történetek, epizódok, anekdoták a magyar tengerészek életéből. Dr Schláth János hosszújáratú tengerészkapitány visszaemlékezéseit írta meg a Tengerész a szívem, tengerész… című könyvében. A könyv ennél azonban sokkal több: tartalmazza a magyar lobogó alatt lajstromozott kereskedelmi hajók listáját és hajós szótárt is.

Fekete-fehér archív felvételekkel.