Termékek Menü
   

Sir Peter Blake Utolsó nagy kalandja

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.300 Ft (6.000 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K053
Ez a nagyszerű könyv a néhai Sir Peter Blake utolsó utazását kíséri végig.
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Nyomon követi a legendás vitorlázót és utazót, amint a Seamaster vitorláson tett kutatóútja, a blakexpeditions során kitapintotta a Föld védtelen ütőereit. Az expedíció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tényre: a minket körülvevő világ az eddiginél jóval nagyobb gondoskodásra szorul. Sir Petert 2001 decemberében az Amazonas torkolatában folyami kalózok támadták meg. Maghalt, miközben hajóját és legénységét védelmezte.
Származási ország Magyarország

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K096
Utolsó 2 db raktáron
6.950 Ft/

A szerző "Szubjektív hajónapló" alcímet adta a könyvnek.

Nagyon sok jó minőségű képpel illusztrált útleírás a két hetes karibi vitorlás kalandozásról, Guadeloupe - Dominica - Martinique térségében. A Sunsail-tól bérelt hajó egy Jeanneau Sun Odyssey 45.2 egytestű, 4 kabinos hajó. A legénység összlétszáma 8 fő.

Ajánljuk minden magyar vitorlázónak, aki oda készül, meg azoknak is, akik csak ábrándoznak erről.

Cikkszám: YK P005
Nincs raktáron, rendelhető
4.500 Ft/

Történetek, epizódok, anekdoták a magyar tengerészek életéből. Dr Schláth János hosszújáratú tengerészkapitány visszaemlékezéseit írta meg a Tengerész a szívem, tengerész… című könyvében. A könyv ennél azonban sokkal több: tartalmazza a magyar lobogó alatt lajstromozott kereskedelmi hajók listáját és hajós szótárt is.

Fekete-fehér archív felvételekkel.

Cikkszám: YK K070
Raktáron
4.000 Ft/
Fa Nándi, a legismertebb magyar vitorlázó ebben a könyvében életéről, motivációjáról és a minden akadályt legyőző makacsságáról és kitartásáról mesél. Egy élő legenda, a legsikeresebb hazai vitorlázó, az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával körülkerülte a Földet. Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott – keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát, és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóival küzd meg az óceánokon. Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon túllépő hajóssá, sikeres üzletemberré – a maga urává. Saját szavaival elmesélt története követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják fel. „Amikor közvetlenül az elhajózás előtt beszélgettem Anyámmal, azt mondta nekem: Ide figyelj, fiam! Tudom, hogy téged nem lehet megváltoztatni, visszatartani nem is akarlak, nem is tudlak. Nem értem, miért és hova mész, de remélem, te legalább tudod. Nekem ez olyan, mint amikor annak idején a testvéreim és Apám elmentek a háborúba. Úgy voltunk vele, hogy vagy megjönnek, vagy nem. Most veled is így vagyok: vagy megjössz, vagy nem.”