Termékek Menü
0
Dékány: Matrózok, hajók, kapitányok Katt rá a felnagyításhoz

Dékány: Matrózok, hajók, kapitányok

Ár:
2.500 Ft (2.381 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K089

Dékány András - Matrózok, hajók, kapitányok

„MAGYAR SZÓVAL, MAGYAR DALLAL ELŐRE!”
Dékány Andrásnak esze ágában sem volt ifjúsági regényeket írni. A fenti jelszó a Turul Szépmíves Szerzők kiadványáról való, mely közösségnek oszlopos tagja volt. A Tormay Cecile szerkesztette NAPKELET című folyóiratban mellékletként jelent meg regénye, a folyóiratban olyan szerzők publikáltak, mint Rónay György, Thurzó Gábor, Hamvas Béla. 27 évesen a Magyarság Évkönyve című periodikában közölt novellát, kisregényt Krúdy Gyulával együtt. 1929-ben, huszonhat éves korában jelent meg egy könyv, mely három író rövidebb regényét foglalta magába. A szerzők: Kodolányi Sándor, Török Sándor, Dékány András.

Elérhetőség: Rendelhető
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Származási ország Magyarország

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K027
Rendelhető
2.490 Ft/
A kiadvány közel 50 csomó kötését szemlélteti részletes ábrák segítségével. Szerző: Dulin Jenő, 127 oldal, kisméretű zsebkönyv.
Cikkszám: YK K088
Rendelhető

Az író máig tartó népszerűségét ifjúsági regényeinek köszönheti. A Fecskék és fruskák című kötettel kezdődő 12 kötetes sorozatban két csalad, Walkerék (a "fecskék') és Blackették (a "fruskák') kalandjait írta meg, s e regényekben rendkívül érzékletesen idézte fel ezeknek a kalandoknak a helyszínét, az angol vidéket, a yorkshire-i, norfolki tájat és természetet, az angol tóvidék és tengermellék világát.

Ransome könyve mulatságos, izgalmas gyermekregény, megmutatja, hogy milyen csodákra képes a fantázia: a gyerekek olvasmányaik fordulatait, a meséket saját kömyezetükben újrateremtik, valóságként élik át.

Cikkszám: YK NT01
Rendelhető
Négyzetes, 42*42cm-es falinaptár, 14 oldal terjedelemben