Termékek Menü
Hungarian hu
English en

Dékány: Matrózok, hajók, kapitányok

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.550 Ft (2.429 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K089

Dékány András - Matrózok, hajók, kapitányok

„MAGYAR SZÓVAL, MAGYAR DALLAL ELŐRE!”
Dékány Andrásnak esze ágában sem volt ifjúsági regényeket írni. A fenti jelszó a Turul Szépmíves Szerzők kiadványáról való, mely közösségnek oszlopos tagja volt. A Tormay Cecile szerkesztette NAPKELET című folyóiratban mellékletként jelent meg regénye, a folyóiratban olyan szerzők publikáltak, mint Rónay György, Thurzó Gábor, Hamvas Béla. 27 évesen a Magyarság Évkönyve című periodikában közölt novellát, kisregényt Krúdy Gyulával együtt. 1929-ben, huszonhat éves korában jelent meg egy könyv, mely három író rövidebb regényét foglalta magába. A szerzők: Kodolányi Sándor, Török Sándor, Dékány András.

Elérhetőség: Kifutott
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Származási ország Magyarország

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K039
Utolsó 1 db raktáron
2.800 Ft/

A horvát Adria

Dr. Fehér György

Cikkszám: YK K088
Kifutott

Az író máig tartó népszerűségét ifjúsági regényeinek köszönheti. A Fecskék és fruskák című kötettel kezdődő 12 kötetes sorozatban két csalad, Walkerék (a "fecskék') és Blackették (a "fruskák') kalandjait írta meg, s e regényekben rendkívül érzékletesen idézte fel ezeknek a kalandoknak a helyszínét, az angol vidéket, a yorkshire-i, norfolki tájat és természetet, az angol tóvidék és tengermellék világát.

Ransome könyve mulatságos, izgalmas gyermekregény, megmutatja, hogy milyen csodákra képes a fantázia: a gyerekek olvasmányaik fordulatait, a meséket saját kömyezetükben újrateremtik, valóságként élik át.

Cikkszám: YK K072
Kifutott
2.850 Ft/
A vitorlázó képesítések megszerzésének egyik legfontosabb része a vitorlázás elméleti és gyakorlati alapjainak ismerete.