Termékek Menü
   

Kopár: Kihívás I-II.

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
10.500 Ft (10.000 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K076
A Kihívás I. – Salammbô nevû vitorlásom egyetlen kikötéssel teljesített Földkörüli útjának leírásával - gyermekkori álmom megvalósításának története, és csak másodlagosan krónikája emberi, sport- és mesterségbeli megmérettetésemnek. Az elsõvel most egy kötetbe került Kihívás II. – "A Szilas-pataktól a Connecticut-folyóig" – a megvalósított álmot követõ útkeresés, az életút szakmai és emberi számadása. Sok fejezet szól a könyvben a tengerrõl és a hajózásról.
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-01-11

Leírás és Paraméterek

Az olvasó nyomon követheti a Salammbô további nemzetközi szereplését két világkiállításon, az "Amerika 500-Kolumbusz" és az 1995. évi "ARC Atlanti-óceán" versenyen. Akit nem fáraszt el a Földgolyón körbevezetõ út, más hajókra is felkapaszkodhat, hogy a világ kevéssé ismert térségeibe is eljöjjön velem, távcsövemen át szemlélvea tengeri és a társadalmi tájat. Kalandozásaim során a magyar vitorlázás történetében egyedülálló Földkerülõ versenyen elért csapatgyõzelmünkrõl is beszámolok. A könyvet nem csupán vitorlázóknak írtam, a hajó számomra, ugyan imádott, de mégis csak eszköz a nagy felfedezés, az ÉLET megismerésében. Nem csak egzotikus helyekre vitt el, de más kultúrákba és végül egy új hazába is. Reményeim szerint az olvasónak - különösen az ifjabb korosztálynak – az életút megismerése tanulsággal is szolgálhat. Vannak ebben az életútban dühödt viharok és szelíd szélcsendek, magasra csapó dicsõségek és a lét végével fenyegetõ mélybe zuhanások. Az életút éppen olyan - mint maga az óceán. Könyvemet útravalónak szántam, szellemi pogácsaként a vándortarisznyába. Kopár István

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K059
Utolsó 1 db raktáron
9.900 Ft/
Jimmy Cornell neve Magyarországon elsősorban az ARC, vagyis az Atlantic Rally for Cruisers atlanti-óceáni vitorlásverseny és több föld körüli túraverseny - mint az America 500 vagy a Hong Kong Challenge - kapcsán ismert.
Cikkszám: YK K096
Raktáron
7.200 Ft/

A szerző "Szubjektív hajónapló" alcímet adta a könyvnek.

Nagyon sok jó minőségű képpel illusztrált útleírás a két hetes karibi vitorlás kalandozásról, Guadeloupe - Dominica - Martinique térségében. A Sunsail-tól bérelt hajó egy Jeanneau Sun Odyssey 45.2 egytestű, 4 kabinos hajó. A legénység összlétszáma 8 fő.

Ajánljuk minden magyar vitorlázónak, aki oda készül, meg azoknak is, akik csak ábrándoznak erről.

Cikkszám: YK K053
Utolsó 1 db raktáron
6.550 Ft/
Ez a nagyszerű könyv a néhai Sir Peter Blake utolsó utazását kíséri végig.