Termékek Menü
Hungarian hu
English en

A vitorlázás elmélete és gyakorlata

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.850 Ft (2.714 Ft + ÁFA)
Cikkszám: YK K072
A vitorlázó képesítések megszerzésének egyik legfontosabb része a vitorlázás elméleti és gyakorlati alapjainak ismerete.
Elérhetőség: Kifutott
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A vitorlázó képesítések megszerzésének egyik legfontosabb része a vitorlázás elméleti és gyakorlati alapjainak ismerete. Ez a könyv tömör és mégis minden részletre kiterjedő összefoglalót nyújt azoknak, akik a kishajós képesítés megszerzését vették célba, ráadásul a kötetet a Nemzeti Közlekedési Hatóság hivatalos tansegédletként ismeri el. A könyvet forgatók megismerkedhetnek a hajó és a vitorlázat részeivel, szerkezetével, a hajóra vitorlázás közben ható különböző fizikai törvényszerűségekkel, s áttekintést kapnak a legfontosabb manőverekből illetve gyakorlati tanácsokból. Természetesen azok is haszonnal forgathatják, akik még nem akarnak kishajóvezetői vizsgát tenni, csupán „mancsaftként” vagy utasként szeretnének többet tudni arról, hogy kapitányuk mit és miért tesz a hajón.
Származási ország Magyarország

Hasonló termékek

Cikkszám: YK K079
Kifutott
3.050 Ft/

Kiegészítő kártyacsomag a Fedélzeti kisokos c. kiadványhoz. A teljes szett már tartalmazza ezeket a kártyákat, így inkább pótlásra
szolgálnak elhasználódás esetén.

Cikkszám: YK K086
Raktáron
3.350 Ft/

Megjelent a Gyerünk vitorlázni! könyv társkötete, a könyvhöz tartozó munkafüzet is. A kötet színes, sokrétű feladványt és fejtörőt tartalmaz, melyek elsősorban a Gyerünk vitorlázni! könyv tartalmára kérdeznek rá. A feladatocskák különböző nehézségűek annak érdekében, hogy minden fiatal el tudjon mélyedni benne: kis színezési-rajzolási feladat mellett található benne keresztrejtvény, szókirakó, stb. A könyvecske közepén 4 oldalnyi matrica található, melyek helyes beragasztása még izgalmasabbá teszi a sokszor tényleg elgondolkodtató feladatokat.

Ezt a kiadvány is a Brit Királyi Jachtszövetség (RYA) kiadásában megjelenő, évek óta elismert és népszerű angol gyerekkönyv licensze alapján született meg.

Cikkszám: YK K095
Utolsó 2 db raktáron
3.350 Ft/

Horváth Csaba újabb kitűnő összeállítása kezdő (vagy félhaladó) vitorlázóknak, akik nincsenek teljesen tisztában a hajózás során elhangzó idegennyelvű kifejezésekkel.
Néhány szemelvény:

Foul- weather gear

"Viharruházat, amit mocskosul időjárásban kellene használnunk, de a cucc olyan drága és kényes, hogy a legtöbben csak jó időben és a kikötőben veszik fel, hogy mindenki lássa. Különben is, ki az, aki mocskosul rossz időben vízre száll?"

Fock

"Kis orrvitorla. Róla nevezték el Fock Jenőt, aki a hatvanas-hetvenes években volt magyar miniszterelnök."

Bilge

"Roppant szűk tér a hajófenék legmélyebb részén, ahová tuti mindig beesik a kezedből kicsúszott csavaranya, ahonnan mindig gyanús zörejek érkeznek és ahonnan füstszagot vélsz érezni."